Alergeni

SUBSTANTE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANTE:

1. Cereale care contin gluten, si anume: grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau dur sau hibrizi ai acestora si produse derivate, exceptand:

(a) siropurile de glucoză obtinute din grau, inclusiv dextroza ( 1 );

(b) maltodextrine obținute din grau ( 1 );

(c) siropurile de glucoza obtinute din orz;

(d) cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola.

2. Crustacee si produse derivate.

3. Oua si produse derivate.

4. Peste si produse derivate, exceptand:

(a) gelatina de peste folosita ca substanta suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide;

(b) gelatina de peste sau ihtiocolul folosit(a) la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide si produse derivate.

6. Soia si produse derivate, exceptand:

(a) uleiul si grasimea de soia rafinate complet ( 1 );

(b) amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obtinuti din soia;

(c) fitosterolii si esterii de fitosterol derivati din uleiuri vegetale, obtinuti din soia;

(d) esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obtinuti din soia.

7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza), exceptand:

(a) zerul utilizat pentru fabricarea distilatilor sau a alcoolului etilic de origine agricola;

(b) lactitolul.

8. Fructe cu coaja lemnoasa, adica:

(a) migdale (Amygdalus communis L.),

(b) alune de padure (Corylus avellana),

(c) nuci (Juglans regia),

(d) nuci Caju (Anacardium occidentale),

(e) nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch],

(f) nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa),

(g) fistic (Pistacia vera),

(h) nuci de macadamia

(i) nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum si

(j) produse derivate, exceptand fructele cu coaja utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola.

9. Telina si produse derivate.

10. Mustar si produse derivate.

11. Seminte de susan si produse derivate.

12. Dioxidul de sulf si sulfitii în concentratii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru in SO 2 total trebuie calculati pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite in conformitate cu instructiunile producstorilor.

13. Lupin si produse derivate.

14. Moluste si produse derivate.